3 Soruda Düğün Salonunu Seçiyoruz
Düğün solunu tutulurken nelere dikkat etmek gerek, ne vakit tutulmalıdır, düğün salonunu iyi mi süslenmeli şeklinde soruların yanıtını arıyorsanız 3 soruda düğün salonu rehberi yazısı tam size göredir.
Düğün Salonu Hangi Dönemde Kiralanır?
Düğün solunu ne vakit tutulur sorusunun cevabı sizin hangi mevsimde ve hangi günde düğün yapmak istediğinize bağlıdır.Ilk olarak en fazlaca düğün meydana getirilen günlerin perşembe, cuma, cumartesi ve Pazar günleri bulunduğunu not alın. Her insanın bilmiş olduğu şeklinde devletimizde kış düğünleri yerine daha fazlaca haziran, temmuz, ağustos şeklinde yaz düğünleri daha fazlaca yapılıyor.
Son yıllarda yaz aylarına gelen ramazan düğün mevsimine uzun bir ara verdirdiğini de unutmamak lüzumlu doğal olarak. Netice olarak siz yazları ve cuma, cumartesi ya da Pazar günü evlenmek istiyorsanız kısıtlı bir süreniz var. Eğer şık ve heybetli bir düğün yapmak istiyorsanız en geç 6 ay ilkin düğünün yapılacağı salonu tutmalısınız.Yaz düğünü yerine ilkbahar ya da güz düğünü istiyorsanız yoğunluk azalacağı için 3 ya da 4 ay öncesinden düğün salonunuzu tutmak kafi olacaktır.
Düğün Salonu Kiralarken Dikkat Edilmesi Ihtiyaç duyulan Unsunlar?
Düğün salonu tutarken ilk olarak lokasyona ve ulaşım kolaylığına ehemmiyet verin. Tutacağınız düğün salonunun ailenizin oturmuş olduğu semte ve akrabanın eşin dostun ikamet etmiş olduğu bölgelere yakın olmasına dikkat etmek sizin için ve davetliler için avantajlı olacaktır. Düğün salonun rahat ulaşılabilir olması gerektir. Ihmal etmeyin ki hepimiz düğüne kendi kişisel aracıyla katılmıyor. Bu bilgileri göz önüne alarak lokasyonun en uygun olduğu yerde karar kılın.Düğün salonu iyi mi olması sorusuna verilecek ilk yanıt asla kuşkusuz havalandırma ve üreteç yanıtıdır. Düğün salonu iyi havalandırması yardımıyla kalabalık bir düğün davetinin oldukça iyi taşıyabilir olmalıdır.
Üreteç ise herhangi bir kesinti esnasında düğünün devam edebilmesi için önemlidir.Düğün salonlarında mühim bir detayda kapasitesidir. Mesela 600 kişilik bir düğün davetine 700 şahıs katılınca düğün salonu fazladan ücret talep ediyor mu? Düğün salonu tutmadan ilkin bu suali ne olursa olsun problem.Düğüne çağrı edeceğiniz konuklarla düğün salonunun kapasitesini karşılaştırın. Düğün salonlarında çoğu zaman gelin ve damat tarafı karşılıklı oturur. Bu detayın yanı sıra koltuk düzenine bakın istediğiniz şekilde düzenle bilirler mi bunu düğün salonu görevlilerine problem.Düğün salonunda yer edinen kolanların konumuna ve sayısına dikkat edin.
Buna gore oturma düzenini tekrardan oluşturmanız gerekebilir.Yemekli ve yemeksiz ücretlerini sorarak karşılaştırma yapın. Bir ihtimal bir düğün salonun size verdiği yemeksiz fiyatın üstüne ufak bir ekleme yaparak düğününüzde yiyecek ikramı yapabilirsiniz.Düğün salonunda bilhassa de lavaboların hijyenik olup olmadığına bakın.
Düğün Salonu Süslemesi Iyi mi Olmalı?
Düğün salonu süslemeleri çoğu zaman salona uygun özellikte ve salonun haiz olduğu imkanlar içinde düzenlenir. Iskemle giydirme, masa örtüsü, gelin-damat yolu, nikah masası ve girişte yer edinen kapı tarzındaki çerçeve şeklinde unsurlar düğün salonunu tarafınca yapılır. Eğer siz standart süslemelerin kullanılmamasını istiyorsanız ilk olarak eşinizle beraber kendinize bir konsept belirlemelisiniz.
Düğün salonu bir renk ve biçim çevresinde şekillenirse değişik hoş bir görüntü oluşturulur. Sevdiğiniz bir figürü ya da simgeyi düğün salonunun belirli alanlarında kullanabilir kendinizden bir şeyler katabilirsiniz.